REPORT: Jarní - soustředění

Kdo by čekal, že na konci března bude větší teplo než v listopadu 30 dní před Vánocemi, šeredně by se mýlil!

Opět přicházím na nádraží, kde už mě netrpělivě vyhlíží 5 statečných. Cesta vlakem uteče rychle, zato zasněžená cesta k chatě je delší a blátivější než obvykle. Naštěstí nás vítá kouř z komína a vytopená chata. Tentokrát nás čeká opravdová romantika s vodou ze studánky a suchým záchodem.

První den jsme se jen rozkoukali, druhý den už byl naplno ve znamení výcviku. Sedák, kladka, lano, prusik, loďák... z her vypíchnu Atomy nebo Vidličku, kde jsme se všichni svorně zablátili. Večer deskovky a kytara. Další den ráno se budíme s 15 cm nového sněhu - typické Ladovské Velikonoce. Hry a výcvik venku přestává mít smysl především s ohledem na propustnost bot většiny účastníků. Jedinou záchranou je stále hořící krb s jehož pomocí vysušíme vše. Odpolední soutěž ve stavění sněhuláků má tři první místa v kategoriích příšera, multifunkčnost a Velikonoce. Večer se zapotíme při vymýšlení písniček - ve které další písničce se vyskytuje nějaká barva?

Neděli zahajujeme luxusní snídaní s beránky, které nám napeklo dívčí osazenstvo. Následující opakování z první pomoci využijeme při záchraně “vojína Vajíčko“. Odpoledne hrajeme hry - šifrovaná nám dá pěkně zabrat (“tady píšou, že máme jít na jiho-východ, takže hurá na severo-východ!“). Odpoledne čeká na pány těžký úkol v podobě pletení pomlázek. Spát jdeme s kytarou pozdě večer.
Ranní vstávání oznamuje Velikonoční pondělí. Ještě, že máme tak hodné kluky a neproběhlo žádné buzení pomlázkou.

Pomoc, dole se stala bouračka!


Pondělní den prověřil kolik jsme si toho zapamatovali z první pomoci a transportu raněných. Každé z družstev zvolilo jinou taktiku a při závěrečném sledovaní nahrávky záchranných akcí jsme šli smíchy pod stůl úplně všichni. Teď už jen rychle sbalit věci a úprkem na vlak.
Do Třebíče dorazila banda vedená Peťou.

Moc děkujeme Grulichům za výbornou výslužku cukroví a štrúdl a našim holkám Saše a Adél za beránky.

Za sebe chci ještě poděkovat Peťovi, Vojtovi a Justovi, kteří to s námi celý víkend vydrželi a Janě a Justovi za perfektní kuchařský servis.

Šalbabová Martina Úterý 02. Duben 2013 23:48

Komentáře:

Bylo to hrooozně super a ,,Sexy" jo a nádhernej závěr. Doufám že zase někdy zopakujem. Jo a děkuju že se mnou mate trpělivost :P :P :P Němcová Adéla @ Středa 03. Duben 2013 15:56
Však ona to zas taková hrůza není ;) Doufám, že jste ten víkend všichni přečkali ve zdraví... Šalbabová Martina @ Středa 03. Duben 2013 21:57