Reportáž: Záchrana z ledu + DESATERO

Dne 17.2.2013 proběhla na Kuchyňce v Třebíči ukázka Záchrany z ledu pořádaná Místní skupinou Vodní záchranné služby Třebíč. Sraz byl v 12:30 u klubovny, kde jsme nachystali všechny potřebné věci, seznámili jsme se s předběžným programem a pak už jsme jen vyrazili ke Kuchyňce, kde se konala hlavní část ukázky.

Po příjezdu se část z nás oblékla do suchých neoprenů, a pak jsme společně chystali věci na ukázku. Kolem rybníku se na čas shromáždilo opravdu hodně lidí, a tak jsme začali. Hned na začátek naše všemi nepochopená bruslařka ukázala, jak vlastně vypadá skutečné prolomení na ledu. Když se vyškrábala zpět na pevný led a my neměli koho zachraňovat, začali jsme se sebezáchranou pomocí ledových bodců. Naštěstí nebyla naše bruslařka žádná měkota a jen co jsme vylezli, znovu spadla do vody... Při té příležitosti jsme divákům ukázali záchranu pomocí hokejky, větve, nebo lana s navázaným barelem. Nevynechali jsme ani žebřík, nebo záchranu bez jakýchkoliv pomůcek.

Mezi diváky se objevilo i několik odvážlivců, kteří si vyzkoušeli ledovou vodu v obyčejném oblečení. Jeden z nich nám dokonce pomohl se záchranou naši bruslařky, za což sklidil potlesk od všech, kteří se na něj s údivem dívali. Na konci ukázky jsme dali možnost i lidem z publika, vyzkoušet si záchranu na vlastí kůži, ale moc odvážlivců se nenašlo. Pak už jsme jen sbalili všechny věci a vydali se domů na teplý čaj s horkou koupelí.

© ©

Filip Robin Úterý 19. Únor 2013 16:37

Komentáře:

Super reportáž! :) Jinak jsem spočítala lidi (podle fotky panorama) a bylo jich tam 350 + 23 záchranářů! + další, kteří stáli dál a nebyli na fotce vidět. Šalbabová Martina @ Úterý 19. Únor 2013 20:47

Přílohy