Závody "Blanenská dvěstěpadesátka"

Ahoj členové. 23.2. 2013 MS Blansko pořádá závody, tzv. "Blanenskou dvěstěpadesátku." Kdo budete mít zájem sezávodu zúčastnit, dejte do 10.2.2013 vědět Petru Němcovi, aby se daly zařídit potřebné věci. Přidávám ke článku popis disciplín:

Závodník oblečený do „pracovního oděvu“ stojí na okraji bazénu. Pracovní oděv musí být zapnut alespoň na 2 knoflíky a nesmí být oblečen naruby. Na startovní povel bere záchrannou podkovu a hází tři hody na cíl, kterým je bójka umístěná na vodní hladině ve vzdálenosti cca 7 m. Každý zásah mimo bóji je jeden trestný bod.

Po odházení odloží závodník záchrannou podkovu, skočí do vody a plave 50 m VZ.

Po doplavání svlékne ve vodě oděv a celý jej vyhodí ven z vody. Při svlékání oděvu se nesmí držet okraje bazénu, při jeho vyhazování již ano. Žádná část odloženého oděvu nesmí přesahovat hranu bazénu.

Poté plave závodník 50 m VZ.

Závodník vyleze ven z bazénu (v prostoru své startovní dráhy), nasadí si ABC, skáče libovolným způsobem do vody, zanoří se na dno (do hloubky 4 m), kde vyloví cihlu, se kterou plave 50 m VZ.

Po doplavání položí cihlu na okraj bazénu, svléká si ABC a kompletní je odloží ven z bazénu.

Odepne barel z karabiny, upevněné při „lajně“ vymezující jeho dráhu, uchopí ho a drží neustále oběma rukama, táhne barel 50 m. Dotkne se barelem stěny, až poté jej může pustit a připevnit zpět na karabinu. Stěny se barelem musí dotknout také na obrátce (25 m).

Nakonec plave k bóji, kde se zanoří a z koše zavěšeného pod hladinou (v hloubce asi 2 m) vyloví jeden puk, se kterým doplave na konec bazénu (25 m), kde ho položí na okraj a plave zpět 25 m VZ do cíle. Čas se zastavuje dohmatem v cíli.

Celková délka závodu je 250 metrů.

Další informace najdete na http://www.vzs-blansko.cz/index.php?supid=250ka&id=250/organizace

A tady se můžete mrknout na Erikem sestříhané video z naší účasti v roce 2013:

VZS ČČK Třebíč Neděle 06. Leden 2013 14:07

Komentáře:

Zatím nejsou žádné komentáře k tomuto článku - Váš může být první.